recept: Káposztás pogácsa, Kifőzde
Káposztás pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg rétesliszt,
fél liter tej,
1-1,5 dkg só,
25 dkg zsír,
2 tojássárgája,
1/2 kg savanyúkáposzta,
5 dkg élesztő,
bors ízlés szerint,
1 kiskanál cukor,
1 tojás a kenéshez


A langyos tej felével és a cukorral az élesztőt egy láboskában, lefedve felfutattjuk.
A megmosott savanyúkáposztát apróra vágjuk.
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük és a borssal összekeverjük (kb. egy-két teáskanálnyit érdemes beletenni!).
A tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját, és alaposan összekeverjük.
A lisztes-borsos tálba tegyük bele a zsiradékot, a káposztát, a felfutott élesztőt és a tojásos-sós tejet.
A tésztát dagasszuk: először csak gyengéden összekeverjük, majd addíg gyúrjuk, míg el nem válik a tál faláról és a kezünkről.
Ezután 1 óráig kelesztjük, majd gyúrólapra téve, párszor hajtogatva és kinyújtva, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a tetejét beirdaljuk, pogácsákat szaggatunk belőle.
Kizsírozott nagy tepsibe tesszük, tojással megkenjük és közepesen forró sütőben kb. 35 percet sütjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:29:29 - 1.41)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez